maandag, oktober 16, 2006

Dode ratten


Regelmatig was er een snel kruipend geluid op ons vals plafond. We hebben ons best gedaan om te denken dat het lieve diertjes waren ... muizen, gekkos of andere redelijk onschuldige dieren. Zwarte Piet werd zelfs geopperd. Maar we konden het niet blijven ontkennen. We hebben ze gezien.
Ratten.
De rijpende bananos in onze living hebben ze waarschijnlijk volledig zot gemaakt en zo levendig dat ze ook buiten hun normale uren actief werden. Een krachtig gif uit een pulperia (superette) uit de buurt en gisteren lag de eerste al dood in de tuin. Van de muur gevallen. Vandaag bleek de stank in de badkamer van een tweede dood exemplaar te komen. 2-0 voor de thuisploeg (Eva en Jan)!
De mieren hadden de eerste rat op 24 uur tijd opgesoupeerd. Nu zijn ze aan hun tweede bezig.

Het volgend ongedierte dat op onze bananos ligt te loeren is moeilijker uit te roeien. Kinderen. Ze komen water vragen voor in hun recyclage-drinkpul, maar willen bananos. Ze zeggen zelfs door dat je er 'por favor' bij moet zeggen.
En ze vragen een extra banaantje voor hun klein zusje. Die truukjes kent deze zwarte piet van ze zelf ooit te proberen. Bananen genoeg voor de kleine zusjes en hopelijk verdwijnt het ongedierte met de laatste vruchten.