dinsdag, november 07, 2006

Pedro, Juan y Eva : deel 1





Peter is hier zijn derde dag en we hebben al heel wat avonturen achter de rug.
Aan de luchthaven in Managua stond vrijdag onzen Jeep ( Nissan Frontier) op ons te wachten. Van Managua zijn we rechtstreeks de bergen in gereden, op naar Selva Negra, oftewel een stukje regenwoud, beheerd door Duitse koffie-makers.
Behalve de Sauerkraut op het menu een prachtig reservaat, waar we een superwandeling gemaakt hebben door het woud. Beesten die we gezien hebben zijn : everzwijn, dikke rups, kolibries, vlinders, brulaapjes boven ons in de bomen, een eekhoorn en iets dat op een klein zwijntje leek van ver. Verder ook veel koffiebonen bewonderd, en verse appelsienen van de bomen gehaald.
Omdat Selva Negra hogerop in de bergen ligt, sliepen Jan en Eva voor de eerste keer onder een dik deken en genoten ze van hun allereerste warme douche in Nicaragua.
Tweede dag doorgereden naar Jinotega, wat verder in de bergen, waar we een kruistocht ondernamen naar een kruis op een berg en 's middags een autotocht naar een verlaten meer tussen de bergen.
Deze zondag was een speciale voor de Nica's, want verkiezingen in het land.
Hoewel er hier geen kiesplicht is, stonden de mensen tot 's avonds in grote rijen aan de stembureaus.
Deze nacht barstte er daarom een straatfeest los, dat Peter uit zijn slaap heeft gehouden,-)
Nu, op dag drie zijn we aangekomen in Esteli, waar er nog een groter feest aan de gang is op dit eigenste moment, grote auto-caravaans cruisen door de straten, elke Sandinist zwaait fier met zijn zwart-rode vlag heen en weer!
Leuk om te zien dat ze blij zijn, maar we zijn wel benieuwd wat president Ortega van plan is met zijn volk.
Gaan de Verenigde Staten nu een blokkade houden of niet? We houden jullie zeker op de hoogte!
Morgen vertrekken we hier vroeg, gaan in een waterval zwemmen om dan recht naar Leon te rijden, een studentenstad waar naar t schijnt heel wat te doen valt.
Je hoort het wel!
Vele groetjes trouwens van Pedro aan iedereen!
( Is fantastisch leuk om met hem bij te kletsen, in het Nederlands!)

P.S: Foto s staan erop. Eentje van ons met den jeep, eentje van de Sandinisten, en eentje in de jungle, waar ik te laat ben voor de zelfontspanner;-)