maandag, februari 19, 2007

Buiken, rollen en voeding

Lokale fauna

Dit weekend zaten we terug in San Juan del Sur, aan de kust. Op bezoek bij Annelies, een Belgische vriendin die daar woont. Bijkomende gegevens: ze is zwanger - ondertussen al behoorlijk zwanger, woont met haar vriend Milton in een vroegere disco, heeft een gigantische hond - even lief als groot, maar geen geld voor veel nieuwe kleren.
Combineer het eerste met het laatste en je komt uit op ... een probleem. De oplossing voor Annelies is dat ze nog steeds haar vroegere rokjes en broekjes aandoet, maar ze gewoon laat openstaan.

En daamee voegt ze iets toe aan de plaatselijke mode voor vrouwen. Hier is het de gewoonte je lichaam in eender welk broekje of topje te wringen. Op een bubbeltje rolletje blubbertje wordt niet gekeken. Hoe meer hoe liever. Een buik die over je broeksband puilt vormt geen probleem. Maar nu Annelies haar puilende buik over haar openstaande gulp laat komen, is een nieuwe trend gezet. Een beetje een gevaarlijke evolutie voor dit land. Maar Annelies: okee voor jou. Doe zo verder.

Een volledig ander fenomeen is hier op bizarre wijze aan gelinkt. Nicaraguanen eten leguanen. Ze jagen enkel op 'wilde' leguanen. Want leguanen die tussen de huizen huizen, eten kak, en worden om begrijpelijke redenen niet verorberd. Die 'huislijke' variant van de leguaan - de kakleguaan - overleeft makkelijk op vette kaka en krijgt rare vetrolletjes. Op de foto een groot, vet mannetjesdier, dat regelmatig over ons golplatendak schuifelt. Buik helaas niet volledig zichtbaar.
Verscheidene actiecomittees zijn nu bezig met hoe ze die wansmakelijke evolutie - van ranke dino naar vadsig reptiel - kunnen stoppen en zelfs terugdraaien. Alle tips welkom op www.dothedino.com

Annelies en Milton

Onze dakbewoner